Iraagis on verejookse tekitavasse Krimmi-Kongo palavikku surnud 27 inimest

Copy
Krimmi-Kongo palavik põhjustab verejookse ka nahaalusesse koesse.
Krimmi-Kongo palavik põhjustab verejookse ka nahaalusesse koesse. Foto: ASAAD NIAZI/Scanpic

Iraagis on Krimmi-Kongo hemorraagilise palaviku tagajärjel surnud tänavu 27 inimest, teatasid laupäeval kohalikud võimud, kellel on raskusi haiguspuhangu ohjeldamisega.

Ohvrite arv on viimase kuu aja jooksul järsult kasvanud: mais oli aasta algusest registreeritud 55 nakkusjuhtu, millest surmaga lõppes 12.

Haigus tekitab rasket verejooksu ja tavaliselt nakatuvad inimesed sellega kokkupuutel nakatunud looma verega, märgib Maailma terviseorganisatsioon (WHO).

«Alates aasta algusest on tuvastatud 162 hemorraagilise palaviku juhtu, sealhulgas 27 surma,» ütles laupäeval tervishoiuministeeriumi kõneisik Seif al-Badr.

Esimene surmajuhtum registreeriti Põhja-Iraagi autonoomses Kurdistani piirkonnas, ütles ta ja lisas, et tervenenud on umbes pooled nakatunutest.

WHO andmetel on haigus levinud Aafrikas, Lähis-Ida maades, Balkanimaades, Krimmis, Venemaal, Iraagis, Pakistanis ja Lääne-Hiinas. Suremus on 10 kuni 40 protsenti.

Kõige rohkem haigusjuhtumeid on seni olnud karjakasvatuse poolest tuntud Dhi Qari provintsis, kus on haigestunud 61 inimest.

Võimud on haiguspuhangu piiramiseks alustanud desinfitseerimiskampaaniat ja võtnud pihtide vahele tapamajad, mis ei järgi hügieeninõudeid. Mitmes provintsis on keelatud kariloomade transport üle provintsipiiride.

Enim on haigusest mõjutatud loomakasvatajad ja tapamajade töötajad, märkis tervishoiuministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles