Haiglates toimuvad toetusstreigi ajal üldkoosolekud

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kompuutertomograaf seisab streigi ajal tõenäoliselt jõude.
Kompuutertomograaf seisab streigi ajal tõenäoliselt jõude. Foto: Elmo Riig / Sakala

Õpetajate streigi päeval, 7. märtsil kella 12-13 on tööseisakud Tallinnas Põhja-Eesti regionaalhaiglas, Lääne-Tallinna keskhaiglas, Ida-Tallinna keskhaiglas ja lastehaiglas ning Tartu Ülikoooli Kliinikumis, kuid toetusstreigiga ühinemisest on teatanud ka mitmed väiksemad raviasutused.


Arstide liidu tegevjuht Katrin Rehemaa ütles, et streigiga on lubanud ühineda ka mõned perearstikeskused ja väiksemad raviasutused.

Haiglatöötajate osavõtt tööseisakust on vabatahtlik, kuid sellega ühinema oodatakse ka kõiki neid arste, õdesid ja teisi töötajaid, kes ei kuulu ametiühingusse või kutseliitu. Rehemaa sõnul on tööseisaku ajale planeeritud üldkoosolekud, kus avaldatakse solidaarsust streikivatele õpetajatele ja toetatakse nende õigustatud nõudmisi.

Lisaks võetakse töötajate kogunemisel arutusele ametiühingute keskliidu ja tervishoiutöötajate keskliidu kavandatavad aktsioonid oma nõudmiste saavutamiseks – palgatõus, kollektiivleping, tervishoiu rahastamine jm.

Tööseisaku ajal peatatakse ambulatoorsed vastuvõtud ja plaaniline töö statsionaaris. Patsientidele teatatakse ette vastuvõtu ärajäämisest või edasilükkamisest ja statsionaarne töö korraldatakse ümber vastavalt võimalustele. Erakorralist arstiabi antakse täies mahus.

Rehemaa ütles, et piltlikult öeldes skalpelli käest ei visata, mis tähendab, et ühtki tööd või protseduuri pooleli ei jäeta, kuid uusi asju sellal ette ka ei võeta.

Eesti Perearstide Seltsi juhatuse esimees Diana Ingerainen ütles, et perearstid toetavad õpetajaid väga erinevalt ja seltsi kontoris on plaanis panna seintele plakatid «Perearstid toetavad õpetajate sõnumit, kes seisavad oma ameti väärikuse eest.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles