Ühing: riigipea õlaoperatsioon võib luua abivajajatele pretsedendi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: SCANPIX

Presidendi õlaoperatsioon Soome arstide käe all võib osutuda teedrajavaks, sest võrdse kohtlemise printsiibist lähtuvalt ei tohiks haigekassa enam keelduda sarnaste juhtumite korral välismaise ravi kompenseerimisest.

Eesti Patsientide esindusühingu poole pöördutakse aasta-aastalt rohkem murega, et välismaale ravile pääsemine on põhjendamatult takistatud või pole arst sellisest võimalusest patsienti isegi mitte teavitanud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Esindusühingu nõustaja Anne Veskimeister ütles, et on näiteid, kus arst on kohale kutsunud välismaa spetsialisti, et teha otsus, aga samas on ka näiteid, kus on keeldutud selle eelloa andmisest või ei ole teavitatud inimest nendest võimalustest või lausa keeldutakse teavitamast ja sunnitakse võtma seda protseduuri, mis Eestis on.

Eesti presidendi Soomes ravil käik võib aga teiste ravikindlustatute jaoks olla positiivne näide.

«Pretsedent on loodud ja selle pretsedendi alusel on võimalik ka tavalisel kodanikul nõuda sedasama võrdväärset kohtlemist,» ütles Veskimeister.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles