Samasooliste abielu saab nüüd sõlmida igas riigis (2)

, ajakirjanik
Copy
Foto: Pixabay

Enam kui 200 Hiinas elavat LGBTpaari on oma abielu sõlminud USA Utahi osariigis ise kodust väljumata, vahendab ajaleht The Guardian. Tegemist on täiesti legaalse ja ametliku võimalusega mistahes riigi kodanikel - nii sama- kui erisoolistel - oma abielu registreerida nii, et ei pea jalgagi USA territooriumile tõstma. Väidetavalt on nii oma abielu sõlminud ka mitu paari Eestist. 

Kuigi Hiinas jäävad samasooliste abielud endiselt mittelegaalseks, pakub ametliku abielutunnistuse olemasolu paaridele õnnetunnet ja meelerahu ning võimalust Hiinast väljaspool, samasooliste abielusid tunnustavates riikides, ka abielupaarina toimida. Abielu sõlmimise tingimuseks on eelkõige see, et abiellujaid saaks usaldusväärsel moel identifitseerida. Läbida on vaja abielu-litsensi saamise protsess ja abiellumistsermoonia ajal peab olema tagatud kvaliteetne netiühendus nii hääle kui pildiga.

 Zoomi vahendusel sõlmitava abiellumise võimalust, kus abielu registreerija asub füüsiliselt Utahis ja paar mistahes muus maailma punktis, kasutavad ka paljud teised - näiteks filipiinlased. Abiellujad, tunnistajad ja sugulased-külalised võivad asuda koos või eraldi igas maailma punktis - ainult abielu registreeriv ametnik peab asuma Utahis ja omama oma tegevuse jaoks vastavat luba. The Guardianis kirjeldatakse viimase aja emotsionaalseimat abielu, kus peigmees oli Venemaal ja pruut Ukrainas ning registreerimise taustal plahvatasid pommid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles