Ameerikas võib tulla sama karm gripipuhang kui Austraalias

PM Tervis
Copy
Gripi vastu vaktsineerimine. Foto on illustratiivne.
Gripi vastu vaktsineerimine. Foto on illustratiivne. Foto: Tomi Saluveer

USA terviseeksperdid leiavad, et äsja Austraalias vaibunud gripilaine prognoosib rasket haigushooaega ka Ameerikas, vahendab Med24.

Austraalias lõppes äsja viimase viie aasta suurim gripipuhang, mis tabas kõige raskemalt 5-9-aastaseid lapsi, seejärel 4-aastaseid ja nooremaid ning teismelisi. Riigi terviseametnike sõnul ei osata veel praegu öelda, kas nende gripivaktsiin pakkus ringleva gripi suhtes tõhusat kaitset.

«Me vaatame lõunapoolkera riikide olukorda väga tähelepanelikult, et mõista, mis see võiks meile tähendada, kuid seda ei saa täpselt öelda,» ütles USA Haiguste Kontrolli ja Ennetuse Keskuse epidemioloogia ja ennetuse osakonna juhataja dr Alicia Fry. Ta lisas, et ollakse siiski väga alarmeeritud, et varajane ja agressiivne gripipuhang võib korduda ka USAs, edastas NBS News.

«See gripihooaeg tuleb karm,» leidis ka Bostoni meditsiinikeskuse arst Katherine Gergen Barnett GBH News`is.

Ekspertide hinnangul pole inimestel gripi vastu eriti immuunsust, sest viimasel kahel aastal on haigus olnud tagaplaanil. Seetõttu on eriti väikesed lapsed suuremas ohus. USA-s kutsutakse valmistuma raskemaks gripilaineks ja end selle vastu vaktsineerima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles