Möödunud nädal lisas kuus A-gripiviiruse juhtu

BNS
Copy
Gripp algab tavaliselt äkiliselt, toob kaasa kõrge palaviku, mis on üle 38 kraadi, pea- ja lihasvalu, tugeva väsimuse ning köha.
Gripp algab tavaliselt äkiliselt, toob kaasa kõrge palaviku, mis on üle 38 kraadi, pea- ja lihasvalu, tugeva väsimuse ning köha. Foto: Shutterstock

Möödunud nädalal kinnitati laboratoorselt taas kuus A-gripiviiruse juhtumit.

Ägedatesse respiratoorsetesse nakkustesse haigestus 3308 inimest, 38 protsenti kõikidest haigestunutest olid lapsed. Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 248,7.

Ägedate ülemiste hingamisteede respiratoorsete nakkuste sihipärase uuringu kaudu registreeritud andmete põhjal saab haigestumise intensiivsust hinnata madalaks, registreeritud on üksikud gripijuhud. Võrreldes eelmise nädalaga, kasvas haigestumus vanuserühmades viis kuni 14 ning 15–64 vastavalt 17,4 ja 5,7 protsendi võrra. Jätkuvalt on haigestunute seas enim kuni viieaastaseid lapsi.

Ägedate ülemiste hingamisteede respiratoorsete nakkuste sihipärase uuringu alusel arvutatud etioloogiline struktuur ei ole muutunud. Peamine haigestumise põhjustaja on endiselt rinoviirus, millele järgnevad SARS-CoV-2 ning paragripiviirus.

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse andmetel hospitaliseeriti hooaja algusest gripi tõttu kaheksa patsienti, neist kolm alla nelja-aastast last ja neli vanemaealist patsienti.

2022. aastal on tasuta gripivaktsiin kättesaadav üld- ja erihoolekande teenusel olevatele inimestele, kõigile üle 60-aastastele, rasedatele, kuni seitsmeaastastele lastele ning gripi riskirühma kuuluvatele alaealistele. Tasuta vaktsiinid on kättesaadavad perearstikeskustes ja valitud apteegites.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles