Eelmisel nädalal haigestus rohkem koolilapsi kui varem

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Ehkki eelmisel nädalal püsis ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse ja grippi haigestumine stabiilsena, siis koolilapsi haigestus varasemast rohkem.


11. nädal (12-18.märts 2012) grippi ja ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise osas suuri muutusi ei toonud. Arstide poole pöördus 5231 inimest, neist 49 protsenti olid lapsed.
Haigestumus kasvas möödunud nädalal ainult koolilaste seas, teistes vanusrühmades püsis haigestumus stabiilsel tasemel.

Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 390,3 (361,7 eelmisel nädalal). Keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumus Harjumaal, Lääne-Virumaal, Läänemaal, Narvas, Raplamaal, Tartumaal ja Viljandimaal.

Haigestumus kasvab Narvas, Järvamaal, Lääne-Virumaal, Raplamaal, Valgamaal ja Viljandimaal.
Grippi haigestumuse intensiivsust võib hinnata keskmiseks, gripi levikut laialdaseks. Gripiviirustest tingitud haigestumiste osakaal kasvas 55 protsendini.

11. nädalal said laboratoorse kinnituse 63 gripiviirust, neist 58 olid A- ja viis B- gripiviirus. Alatüüpeeritud A-gripiviirustest olid kõik A gripiviiruse alatüüp (H3N2). Gripiviirust saabki hetkel pidada domineerivaks viiruseks ringlevate viiruste hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles