HIV ja narkomaania ennetamise rahad vähenevad

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süstal.
Süstal. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees
Tervise Arengu Instituudi (TAI) nakkushaiguste ja narkomaania ennetamise osakonna juhataja Aljona Kurbatova sõnul kahaneb riikliku HIVi ja aidsi ennetamise strateegia eelarve tänavu ligi viiendiku võrra, kasinamate vahenditega tuleb hakkama saada ka narkomaania ennetamisel.

«Kahjuks küll, et üldine olukord meie riigis on tingind ka selle, et nii narkomaania kui ka HIV ennetamisele eraldatud summad on vähenenud. Keskmiselt ühe viiendiku võrra. Seoses sellega oleme me pidanud seadma väga konkreetsed prioriteedid,» rääkis Kurbatova Vikerraadio saatele «Tervist!».

Esikohale on ennetustöös tänavu seatud süstivad narkomaanid, kes moodustavad HIVsse nakatunutest pea poole.

«Kindlasti nüüd kõik teenused, mis on suunatud sõltlastele, need säilivad. Siin ei ole mingit küsimust,» ütles Kurbatova.

Seega jätkatakse praeguses mahus puhaste süstalde jagamist sõltastele, nõustamise, raviteenuste ja HIV-analüüsidega. Toetavateks tegevusteks nagu teavituskampaaniad jääb aga vähem vahendeid.

«Me anname endast parima, et teenuste kvaliteet ei langeks, aga paraku on see tõesti aeg, mil väga tõsiselt mõelda, mis on hädavajalikud teenused ja mida võib olla saab teha väiksemas mahus,» sõnas Kurbatova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles