Nõuanded, mida e-poest ostmisel jälgida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Tänapäeva kiirenevas elutempos jääb inimestel aina vähem aega, et kolada tundide kaupa poodides. Tänu tehnoloogia arengule ning internetis veedetava aja kasvule on sellest aru saanud ka poepidajad.

Aina rohkem luuakse e-poode, kus ostlemine on mugav, turvaline ja seejuures ka ajasäästlik. Mida pidada silmas, enne kui asud mõnest internetipoest oma esimest ostu sooritama?

Siison.ee turundusjuht Matthias Vutt annab nõu, millele peaksid enne ostu sooritamist tähelepanu pöörama.

1. Veendu e-poe usaldusväärsuses

Selleks ei pea minema krediidiinfosse või helistama maksuametisse. Piisab, kui otsid poe lehelt üles kas «Kontaktid» või «Inimesed» lehekülje ning veendud, et antud e-poe taga seisavad reaalsed inimesed, kelle kontaktid on igapäevaselt kättesaadavad. Paha ei tee ka näiteks poe esindatus Facebookis, kust saab tihtipeale lugeda vastavalt kas positiivset või negatiivset klientide tagasisidet.

2. Tutvu kauba kohaletoimetamise ja tagastamise tingimustega

Enne ostmist uuri välja, kes maksab kauba kohaletoimetamise eest. Korralik e-pood teeb kõik selleks, et enne ostu sooritamist kliendile puust ja punaseks selgeks teha, millal ja kust ta tellitud tooted kätte saab, kui palju kliendil selle eest tasuda tuleb ning kuidas vajadusel kaupa tagastada või sobimatuse korral ümber vahetada.

3. Tee endale selgeks tellitava toote suurus

Kui on tegemist näiteks rõivaid müüva poega, siis on enamasti e-poodide tootelehel leitavad suuruste- või mõõdutabelid, millele saad enne tellimist tugineda. Mõned internetipoed ette ka piltidel nähtavate modellide mõõdud ja riiete numbrid.

4. Maksa turvaliselt

Enamikus Eesti e-poodides toimub maksmine pangalingi kaudu, millele klõpsates suunatakse ostja panka, kus tuleb ennast ID-kaardi, PIN-kalkulaatori, mobiili-ID või paroolikaardi abil tuvastada. Selline maksmine on turvaline ning jätab pangakontole jälje makse sooritamise kohta. Lisaks pangalingiga maksmisele pakuvad paljud välismaised e-poed ka krediitkaardiga maksmise võimalust. Kuna krediitkaardipettused on üsna levinud, siis tuleks enne maksmist veenduda, et e-poe aadress algaks «https://» kujul ning lehel oleks kuvatud tabaluku kujutist, mis sümboliseerib rahvusvaheliselt turvalise makse keskkonda.

5. Küsi vajadusel lisainformatsiooni

Ära karda küsida lisaküsimusi, kui midagi jäi segaseks. Pöördu e-poe klienditeeninduse poole ning uuri välja kõik vastused oma küsimustele. Reeglina vastatakse telefoni teel koheselt ning e-posti teel mõne tunni jooksul.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles