Ühiskasutatavad meigitestrid poodides on räpased

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika telesaade Good Morning America võttis ette salajase operatsiooni ning käis kaubamajades meigitestritest analüüse võtmas. Tulemused olid jubedad – testritest leiti kahjulikke baktereid, hallitust ja isegi jääke väljaheidetest. Kas ka Eestis on olukord nii hull? Küsisime Kaubamajast, kui tihti nende poodides testreid vahetatakse.

Keskmiselt vahetatakse Ameerikas kosmeetikatestreid kaubamajades kord aastas. Testidest ilmnes, et kosmeetikatestrites leidub sama palju hallitust ja baktereid (20 protsendil testritest) nagu näiteks ukselinkidel, arvutiklaviatuuril ja trepi käsipuul, vahendab Daily Mail.

Kõige halvemas seisus olid testide järgi harjad ja jumestuskreemid, mistõttu soovitatakse viimaseid testida pigem kaelal kui näol. Silmavärvid ja lainerid sisaldasid samuti rohkelt pisikuid. Neid on ohutum proovida ühekordse vatipulgaga, millega saab toodet käeseljale kanda. Ka huulepulga testrit ei ole soovitatav poes otse oma huultele määrida. Selle asemel tasub värvi ja tekstuuri lähemalt uurida taas käeseljal. Siiski ei tohi siis unustada peatselt käsi pesemast, sest endale märkamatult satuvad käed sageli suu- ja silmapiirkonda.

Daily Maili sõnul ei olenenud testide tulemused kuidagi erinevatest poodidest. Ka kallima hinnaklassi kosmeetikapoodide tulemused olid samad.

Klient peab ise hügieeninõudeid järgima

Tallinna Kaubamaja Ilumaailma teenindusosakonna juht Evelin Sohlu kinnitas, et Kaubamaja Ilumaailma testreid vahetatakse tavaliselt enne säilivusaja lõppu, kuid vajadusel ka varem. «Alati, kui klienditeenindaja alustab toote tutvustamist või proovimist kliendi nahal, puhastatakse tester,» selgitas ta.

Sohlu sõnul on igas Kaubamaja kosmeetikaosakonnas olemas desinfitseerimisvahendid, mida teenindajad kasutavad. «Samuti on piirkondades olemas puhastusrätikud, vatipadjad ja -tikud, mida saavad kliendid ise soovikorral kasutada.»

Ilumaailma osakonnajuhi sõnutsi kontrollitakse testrid igal hommikul üle, et neid ka puhastada. Ka purkides olevaid kreeme esitlevad teenindajad ainult spaatlit kasutades.

«Loomulikult jääb alati risk, et kliendid ise, kasutades testreid, ei jälgi hügieeninõudeid,» nentis Sohlu. «Omalt poolt oleme teinud kõik, et hoida testrid värsked ning desinfitseeritud. Samuti desinfitseeritakse alati, peale igat klienti, kõik kasutuses olnud meigitarbed (pintslid, harjad ja muu selline).»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles