Joomine ja suitsetamine kahjustavad mehe viljakust vähem kui kitsad aluspüksid

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti teadlastel on head uudised pahede küüsis olevatele meestele - alkoholitarbimisel, suitsetamisel ja ülekaalul ei ole meeste viljakusele märkimisväärset toimet, küll aga vähendavad viljakust kitsad aluspüksid.
 

Ebatervisliku elustiiliga mehed toodavad uuringu järgi sama palju liikuivaid spermatosoide kui tervisliku eluviisi järgijad, vahendab ajakiri Naised.

Uuring hõlmas 2249 meest üle kogu Ühendatud Kuningriigi. Neile esitati põhjalik küsimustik elustiili kohta ning uuriti nende spermat. Nende meeste seas, kelle seemnevedelikus oli liikuvaid spermatosoide vähe, oli rohkem munandioperatsiooni läbinuid, mustanahalisi ja käsitöölisi. Samuti selgus, et väheliikuva spermaga mehed kandsid pigem kitsaid aluspükse kui boksereid.

Uuring näitas, et paljud elustiilifaktorid ei avalda viljakusele nii palju mõju, kui seni arvati, samas näitab käsitööliste kehvem sperma, et kokkupuude kemikaalidega mõjutab sperma kvaliteeti halvemuse suunas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles