Tarmo Kriis: kuhu suitsetajatel nüüd minna?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tööandjate keskliidu juht Tarmo Kriis
Eesti tööandjate keskliidu juht Tarmo Kriis Foto: Priit Simson

Tööandjate keskliidu tegevjuht Tarmo Kriis kirjutab Postimehe arvamusportaalis, et uute suitsetamis- ja muude reeglite kehtestamisel maksab hoida pea külmas, sest keelunõudjaid on alati rohkem kui neid, kes oma peaga suudavad mõtelda.

Kõiki initsiatiive, mis ühel või teisel moel piiravad inimeste õigusi ja vabadusi, tuleb hoolega analüüsida ja leida lahendused, mis neid kõige vähem riivavad.

Omal ajal oligi selleks näiteks suitsetamise keelamine siseruumides, mille tulemusel tekkisid suitsuruumid koos sellega, et suitsetajad kolisid tänavale, mida tänapäeval nimetatakse avalikuks ruumiks.

Ka siis peeti ettevõtjate ja riigi vahel tuliseid vaidlusi piirangu mõistlikkuse osas, aga kokkuvõttes rahuldas tollane piirang nii suitsetajaid kui mittesuitsetajaid. Kuhu on uute piirangute kehtestamisel suitsetajatel minna nüüd?

Keelamine ja käskimine on uus poliitiline reaalsus terves Euroopas. Seega on mõistlik uute reeglite kehtestamisel hoida pea külmas, sest neid, kes avalikus ruumis uusi keelde häälekalt nõuavad, on alati rohkem, kui neid, kes oma peaga suudavad mõtelda.

Postimehe arvamusportaal küsib täna erinevatelt asutustelt, kuidas suhtuksid nad ja nende töötajad sellesse, kui jõustuks suitsuruume ja majade ees suitsetamist keelav seadus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles