Batuudivigastustega pöördub haiglasse kuni 10 last päevas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Suvisel ajal tuleb traumapunktis tegelda keskmiselt 3–10 batuuditraumaga päevas, ette on tulnud ka päevi enam kui kümne batuudivigastusega,» ütles Tallinna lastehaigla traumatoloog-ortopeed dr Andres Lukanenok.

Kõige rohkem viga saadakse dr Andres Lukanenoki sõnul kaitsevõreta batuudilt kukkudes.

«Samuti on väga ohtlik situatsioon, kui batuudil hüppavad üheskoos väga suure massivahega lapsed või siis väikelapsed ja täiskasvanud – nii muutub batuut väiksemate jaoks juhitamatuks,» märkis ta.

Sellel aastal on traumatoloog-ortopeedi sõnul olnud mitu tõsist traumat pisikestel lastel.

«Seetõttu tuleks väga tõsiselt järele mõelda, enne kui lubate alla 3-aastase batuudile,» lisas Lukanenok.

Kõige pisem batuudivigastusega patsient on olnud Tallinna lastehaigla arstide sõnul 9-kuune.

Arstide sõnul on selliste juhtumite puhul kõige sagedamini esinevad vigastused hüppeliigese väljaväänamine ning käe-või jalaluumurrud. Tihti saavad viga ka hambad.

Alles hiljuti toodi Tallinna lastehaiglasse väike poiss, kes tahtis vanematele tagurpidi saltot näidata, kuid kukkus nii õnnetult, et kaotas kolm esihammast, tõid arstid näiteks.

Traumatoloog Andres Lukanenok leiab, et õnnetuste ärahoidmiseks ja vähendamiseks tuleks batuudile panna kaitsevõre.

«Kindlasti tuleb jälgida, et korraga ei hüppaks batuudil palju lapsi ning vältida olukorda, kus hüppamas oleks kehakaalult väga erinevad lapsed,» lausus arst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles