Swedbank: suitsetamise vastu saab ka keeldudeta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Signe Kaurson
Swedbanki personali­direktor
Signe Kaurson Swedbanki personali­direktor Foto: Pm

Swedbanki personalidirektor Signe Kaurson kirjutab Postimehe arvamusportaalis, et inimeste harjumusi ja käitumisi saab terveid eluviise propageerides paremini mõjutada kui käskude ja keeldudega.

On selge, et peame koos elades/töötades arvestama ühiselu reeglitega, sealhulgas sellega, et meie harjumused ei oleks liialt teiste inimeste normaalset elu häirivad – olgu seda siis suhtes kliendi või töökaaslase või perekonnaliikmega.

Veel ilmavalgust nägemata ja lõpuni kujundamata normide puhul oleks ennatlik hinnata nende mõjusid ja tagajärgi, kuid usume, et inimeste harjumusi ja käitumisi saab terveid eluviise propageerides paremini mõjutada kui käskude ja keeldudega. Seetõttu eeldame riigilt ratsionaalset ja põhjendatud tegutsemist.

Meil on suurtes peamajades eraldi suitsetamise toad. Hea tava on, et töötajad hoonete sissekäikude juures ei suitseta. Küll aga oleme säilitanud prügikastid kontorite sissekäikude juures, seega ei saa välistada, et mõni klient seal aeg-ajalt suitsetab. Kaebusi me selles osas saanud ei ole, seega ei saa see olla tõsine probleem.

Oleme majasiseselt läinud mitte keelamise, vaid tervislike eluviiside propageerimise teed.

Meie eesmärk on töötajate terviseteadlikkuse suurendamine ning terviseteadliku eluhoiaku ja käitumise kujundamine. Meil on tervisekuu traditsioon, teeme koostööd Tervise Arengu Instituudiga ja kuulume tervist edendavate töökohtade (TET) võrgustikku.

Hea meel on tõdeda, et töötervishoiukontrolli statistika kohaselt on suitsetamine meie töötajaskonnas viimase kolme aastaga vähenenud kolm protsenti.

Postimehe arvamusportaal küsib erinevatelt asutustelt, kuidas suhtuksid nad ja nende töötajad sellesse, kui jõustuks suitsuruume ja majade ees suitsetamist keelav seadus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles