ERR.ee: uus viljatusravi uurimiskeskus pakub kõrgetasemelist ravi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljatusspetsialist Andrei Sõritsa..
Viljatusspetsialist Andrei Sõritsa.. Foto: Sille Annuk.

Eestis pandi alus viljatusravi uurimiskeskusele, mille eesmärgiks on luua kõrgetasemeline lastetuse ravi diagnostika ja teenuste võimalus ning tõusta Põhja- ja Ida-Euroopa suurimaks selliseks keskuseks.

Projekti raames teevad koostööd kõik Eesti lastetusravi kliinikud ning mitu biotehnoloogia ettevõtet, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Külmkappi meenutavas inkubaatoris on parematel päevadel kuni sada kahe-kolmepäevast tulevast ilmakodanikku. Kuigi haigekassa maksab alla 40-aastaste naiste kehavälise viljastamise protseduuri kinni ning tasub ka suurema osa ravimikuludest, annab majanduslangus siiski tunda - sellist luksust nagu laps, ei saa kõik pered endale enam lubada.

Kahjuks või õnneks patsientide puudust kliinikutel siiski veel pole ja doktor Andrei Sõritsa fotoalbum tõestab, et nii mõnelegi perele on kunstliku viljastamise teel saadud laps suurim õnn ja varandus.

«Reproduktiivmeditsiini keskuse loomine annab võimaluse tulevikus koondada Eesti tippspetsialistid ühe mütsi alla ja sellega arendada tehnoloogiat,» ütles erakliiniku Elite omanik Andrei Sõritsa.

Spetsialistid jäävad tööle oma kliinikutesse või ettevõtetesse, koostööd teevad aga kõik lastetuse raviga tegelevad kliinikud, nagu Nova Vita, Elite, Fertilitas ja Tartu Ülikooli kliinikum ning kolm ekspordile suunatud biotehnoloogia ettevõtet.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles