Õpilased söövad napsitamiseks kompvekke

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii mõnigi šokolaadikomm peidab endas kanget alkoholi.
Nii mõnigi šokolaadikomm peidab endas kanget alkoholi. Foto: Corbis / Scanpix

Õpilaste seas on muutunud populaarseks alkoholitäidisega kommid, mida süües võib saada  arvestatava joobe.

Koolilaste hulgas on populaarseks muutunud erinevad Soomes ja Lätis toodetud kompvekid, millest mõned sordid sisaldavad ligi 20-kraadise kangusega alkoholi, kirjutab nädalaleht Den za Dnjom.

Väljaandele on teada juhtum 12-aastase tüdrukuga, kel ilmnesid koolitunnis joobenähud. Selle tagamaid selgitades avastasid õpetajad, et tüdruk oli juba mitmeid kuid regulaarselt söönud täiskasvanutele mõeldud kompvekke.

Alkoholiseadus reguleerib vaid alkohoolsete jookide müüki, mitte aga alkoholi sisaldavate toodete müüki. Seetõttu piisaks tootjal näiteks asendada klaaspudel šokolaadipudeliga ning sellise kauba müügile enam alkoholiseadus ega sellest tulenevad piirangud ei laiene. Nii võiks kooli sööklates täiesti seaduslikult müüa alkoholiga täidetud šokolaadijäneseid või jõuluvanasid.

Ajakirjanikud tegid alkomeetri abil ka eksperimendi, tõestades, et ka täiskasvanud võivad alkoholitäidisega kompvekke süües saavutada joobeastme lihtsamini, kui üldiselt arvatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles