Arstide liidu esindaja: streigi mõte jäi jõusse

Sirje Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Rehemaa.
Katrin Rehemaa. Foto: Liis Treimann

Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa ütles peale tänast kohtumist sotsiaalminister Hanno Pevkuriga, et kuna minister polnud nõus meedikute läbirääkimistesse asuma ja tema jutt ei andnud erilist lootust olukorra paranemiseks, siis streigiks ettevalmistumine jätkub.

«Kuulasime info eelarve võimalustest ja erinevatest pooleli olevatest uuringutest ära, aga mingeid ettepanekuid meile kahjuks ei tehtud. Veelgi enam, minister ütles, et peame läbirääkimisi pidama tööandjatega ja tema neis ei osale,» lausus Rehemaa.

Arstide liit koos tervishoiutöötajate kutseliiduga on endiselt seisukohal, et haigekassa jaotamata kasumit võiks mingis osas meedikute palgatõusuks veel sel aastal kasutada, ministeerium räägib aga tuleva aasta eelarvest.

Rehemaa sõnul pole palk ainsaks põhjuseks, miks tervishoiutöötajad on otsustanud streikima hakata, samavõrra on oluline koormuse vähendamine ja muud töötingimused. Samas on need kaks omavahel seotud.

Streigi aega pole veel paika pandud, kuid selleks Rehemaa sõnul enam väga palju aega ei lähe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles