Galerii: meedikute streik jõudis Pärnusse

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene streigipäev Pärnu haiglas: nädal tagasi Tallinna ja Tartu haiglates alanud meditsiinitöötajate streik laienes täna Pärnusse.
Esimene streigipäev Pärnu haiglas: nädal tagasi Tallinna ja Tartu haiglates alanud meditsiinitöötajate streik laienes täna Pärnusse. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna hommikul oli Pärnu haigla esisel parkimisplatsil raske kohta leida – nagu ei olekski haigla streikijate riviga ühinenud. Ometi on, nagu kinnitab peauksele kleebitud lakooniline plagu “STREIK!”

Haigla fuajeeski, kus mängib tavapärane sulnis muusika, ei edastata streigikomitee üleskutseid. Näha võib postidele ja seintele kleebitud beežis toonis A4 formaadis pabereid kirjadega „Streik – õdede lahkumise peatamiseks“, teise versioonina aga „Streik - arstide lahkumise peatamiseks“.

Ent muidu on õhkkond, vaatamata pingelistele läbirääkimistele arstide ja haiglate liidu vahel, rahulik. Isegi tavapärasest rahulikum, sest patsiente liigub vähem, nagu kinnitas haigla infolauas istuv Kaie Talva.

Streikijate tegevust Pärnu haiglas koordineeriva juhtrühma liider Ave Aava palub kohtumise veerand tundi edasi lükata: tal on parasjagu operatsioonilt naasnud ja sidumist vajav haige laual.

See ehk iseloomustabki kõige paremini käimasolevat aktsiooni, kus streikimisega paralleelselt tehakse endiselt oma tööd. “Ega see streik ole meil ju omaette eesmärk, see on ikkagi appikarje ühiskonnale,” sõnas Aava, kelle kinnitusel ollakse valmis siiski laiemapinnaliseks streigiks.

Loe pikemalt homsest Pärnu Postimehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles