Ministrid selgitasid eriolukorrast väljatuleku plaane

Copy
Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siem.
Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siem. Foto: Madis Veltman

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon arutas tänasel avalikul istungil koroonaviiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud eriolukorra järkjärgulist leevendamist, majanduse ja riigirahanduse olukorda ning kriisimeetmete rakendamist.

Istungil osalesid sotsiaalminister Tanel Kiik, väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siem, riigikontrolör Janar Holm ning sotsiaalministeeriumi, rahandusministeeriumi ja riigikontrolli esindajad.  

Komisjoni esimehe Jürgen Ligi sõnul on majanduse ergutamise meetmetes selgunud rida puudusi, kuid valitsusel puudub valmisolek neid kõrvaldada. «Majandusmeetmetest on ainsana põhjust rahul olla palgatoetuste toimimisega, kuid need pole sellisel moel jätkusuutlikud ja vajavad tingimuste muutmist,» tõi Ligi välja ühe kitsaskoha.

«Kredexi meetme puhul ei jõua käendustele seatud piirangute tõttu laenuraha majandusse. Samuti on riigi enda kippumine otselaenaja rolli kulutamas ära raharessurssi, mida oleks tõhusam ja vähem riskantne kasutada laenugarantiideks ja suurema finantsvõimenduse loomiseks,» märkis Ligi. Ta lisas, et ebakõlad on tuvastatud ka Kredexi ja Maaelu edendamise sihtasutuse laenutingimustes.

Videoistung peagi järelvaadatav! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles