UURING ⟩ Eesti elanikud tajuvad koroonaviiruse kohta leviva väärinfo ohtu

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Koroonaviiruse kohta uudiseid üritavad sagedamini vältida nooremad inimesed, vanuses 25–34, selgus värskest uuringust. Pilt on illustreeriv.
Koroonaviiruse kohta uudiseid üritavad sagedamini vältida nooremad inimesed, vanuses 25–34, selgus värskest uuringust. Pilt on illustreeriv. Foto: Peter Byrne/PA/Scanpix Baltics

Kaks kuud pärast eriolukorra lõppu tunneb kaks kolmandikku Eesti elanikest, et koroonaviiruse kohta levib liiga palju valeinformatsiooni ja selle levitajatel on vähene teadlikkus viiruse kohta, selgub värskest küsitlusest. Pooled vastanutest usuvad, et väärinfot levitatakse sihilikult. 

66 protsenti elanikest on Turu-uuringute ASi äsja valminud uuringu järgi seisukohal, et koroonaviiruse kohta levib palju ebatäpset infot, 69 protsenti leiab, et väärinfot levitatakse seepärast, et viirusest teatakse vähe. Eesti elanikest 44 protsenti usub, et koroonaviiruse kohta levib palju petlikku ja sihilikult eksitavat infot ning kolmandik arvab, et väärinfot levitatakse tahtlikult, eesmärgiga inimesi kahjustada.

Alla poolte (44 protsenti) otsivad teadlikult ning regulaarselt koroonaviiruse teemalisi uudiseid, ent viiendik püüab teadlikult viiruseteemalisi uudiseid vältida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles