Popov ei välista, et venekeelses kogukonnas levib viirus rohkem (11)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Arkadi Popov
Arkadi Popov Foto: Eero Vabamägi

Terviseameti meditsiinistaabi juht doktor Arkadi Popov rääkis täna hommikul «Terevisioonis», et koroonaviirusega nakatunute hulga suurenemise tingimustes peaks Eesti inimesed harjuma kaitsemaski kui profülaktilise meetmega. Ta nentis, et koroonaviirus võib venekeelses kogukonnas jõudsalt levida just vastuolulise informatsiooni tõttu.

Intervjueerija väite peale, et praegu on Covid-19 eriti levinud Ida-Virumaal ja ka Tallinnas Lasnamäel ning et osaliselt võib probleem olla asjakohase info kehvemas kättesaadavuses venekeelse elanikkonna seas, vastas Popov, et seda ei saa välistada.

Tuginedes vestlustele nii perearstide kui ka tavaliste inimestega, ütles Popov, et inimesed küll teavad, et haigus Covid-19 on ohtlik, aga kuna praegu on olukord veel selline, kus väga paljud inimesed sellega haiglas pole, siis tekib petlik turvatunne, et ei juhtu enam midagi.

Teine probleem on, et inimesed kardavad haiguse korral koju jääda ja sissetulekut kaotada. «See on kahjuks väga oluline faktor, millega me peame arvestama, ja seda ignoreerida on kahjuks võimatu.»

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles