Koroonaviirus püstitab Venemaal süngeid rekordeid

Copy
Meditsiinitöötaja Moskvas.
Meditsiinitöötaja Moskvas. Foto: Sergei Karpuhhin/TASS/Scanpix

Venemaa teatas teisipäeval seni suurimast uute koroonaviiruse nakkus- ja surmajuhtumite arvust.

Kokku tuvastati 13 868 uut nakkust ja 244 viirusest tingitud surma, teatasid Venemaa valitsuse kriisiametnikud. Tegemist on COVID-19 pandeemia puhkemisest alates Venemaa kõrgeimate näitajatega. 

Vene nakkusjuhtumite arv on maailmas neljandal kohal, kokku on kinnitust leidnud surmajuhtumeid alla 23 000, mida on märkimisväärselt vähem kui mõnes teises suure nakkusjuhtumite arvuga riigis. 

Vene ametnikud ütlesid varem, et arvesse võetakse vaid surmajuhte, mis on otseselt COVID-19-st tingitud. Sellest tulenevalt on kriitikud süüdistanud Moskvat surmajuhtumite arvu kohta ebatäpsete andmete jagamises eesmärgiga pandeemia tõsidust pisendada. 

Vene presidendi Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov ütles esmaspäeval, et suurriigi madalam suremus on tänu «arenenud raviprotokollile». 

Kuigi nakkusjuhtumite arv on Venemaal mitu nädalat tõusnud, pole võimud meelsasti sulgemismeetmeid rakendanud. 

Vene asetervishoiuminister Oleg Gridnev ütles teisipäeval, et 90 protsenti koroonapatsientidele mõeldud voodikohtadest on juba täidetud. 

Samal ajal on 20 protsendil kõikidest koroonaviirusega haiglas viibivatel patsientidel leebed sümptomid, ütles, vahendas Gridnevi sõnu uudisteagentuur RIA Novosti. 

Võrreldes epideemia esimese lainega kevadel, on vanurid ja krooniliste haigustega patsiendid praegu raskemas seisus, ütles üks juhtivatest epidemioloogidest Aleksandr Gorelov. 

«Nakkus on tabanud inimesi, kes on vanemad.»

Pandeemia puhkedes sulges Venemaa kõik mittehädavajalikud ettevõtted ja jälgis nakatunud inimeste liikumist vastava rakenduse abil. 

Enamik piirangutest tühistati juunis enne hääletust põhiseadusmuudatuste üle, millega Putinil on võimalik võimule jääda kuni 2036. aastani. 

Mõned piirangud taastati Vene pealinnas Moskvas, mille COVID-19 nakkusjuhtumid moodustavad terves riigis tuvastatutest umbes 30 protsenti. 

Eelmisel nädalal ütles Moskva linnapea Sergei Sobjanin, et linn langetab vajalikud otsused ja kutsus elanikke oma liikumist piirama, kuni koroonavaktsiin on kättesaadav laiadele massidele. 

Augustis teatas Venemaa väidetavalt maailma esimese koroonaviiruse vaktsiini Sputnik V registreerimisest. Vaktsiini uuringud kestavad ja sellest võtavad osa umbes 40 000 vabatahtlikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles