WHO: Euroopas on tuvastatud üle 10 miljoni COVID-19 juhtumi

Copy
Inimesed Varssavis koroonaviiruse testimise järjekorras.
Inimesed Varssavis koroonaviiruse testimise järjekorras. Foto: Czarek Sokolowski/AP/Scanpix Baltics

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) Euroopa regiooni direktor Hans Kluge ütles neljapäeval, et piirkonna 53 riigis tuvastati eelmise nädalaga üle 1,53 miljoni uue COVID-19 juhtumi ning alates pandeemia algusest on nakkusjuhte registreeritud üle 10 miljoni.

Kluge ütles kohtumisel Euroopa tervishoiuministritega, et hospitaliseerimiste arv on tõusnud tasemele, mida pole nähtud peale kevadet ning eelmisel nädalal kasvas koroonasurmade arv rohkem kui 30 protsenti.

«Euroopa on taas pandeemia epitsentris,» ütles Kluge.

Testimissüsteemid ei ole suutnud toime tulla koroonaviiruse laialdase levikuga ning positiivsete proovide arv on saavutanud «uued kõrgused», ütles Kluge ja märkis, et enamikus Euroopa riikides ulatub nende osakaal üle viie protsendi.

WHO Euroopa regioon hõlmab lisaks tavalistele Euroopa riikidele ka Venemaa ning Tadžikistani, Usbekistani, Kasahstani ja Türkmenistani.

Kluge rõhutas, et sulgemismeetmed peavad jääma viimaseks variandiks, arvestades märkimisväärset kahju, mida need tekitavad majandusele ja inimeste vaimsele tervisele. Sellised meetmed on kaasa toonud ka koduvägivalla tõusu.

Kluge kutsus poliitikuid lähtuma otsuste langetamisel teaduslikest andmetest koroonaviiruse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles