Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Terviseamet: õpetajate haigestumine viib klassid distantsõppele (1)

Copy
Koolitund.
Koolitund. Foto: Elmo Riig

Koroonaviiruse kolded koolides puhkevad enamasti õpetajate tihedast suhtlemisest vahetunnil ja seetõttu soovitab terviseamet koolides inimesi rohkem hajutada, vahendas esmaspäeval ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Alates teisipäevast jäävad ühe õpetaja haigestumise tõttu distantsõppele paljud Tallinna Gustav Adolfi Gümnaasiumi nooremate klasside lapsed.

Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktor Henrik Salum ütles, et haigestunud õpetaja tõttu peab eneseisolatsiooni jääma nüüd kogu tema klass.

Lisaks ühele klassile, mille õpilased jäävad eneseisolatsiooni, jääb teisipäevast distantsõppele veel 16 klassikomplekti, sest nende õpetajad on eneseisolatsioonis ja asendajaid kontaktõppe jätkamiseks nii kiiresti leida ei ole võimalik.

Terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna peaspetsialist Hanna Sepp ütles, et koolides on peamiseks nakkuse levitajateks õpetajad.

«Kui üks õpetaja haigestub, siis on tõenäosus, et ka teised koolis olevad õpetajad ja töötajad haigestuvad, seda me täna tõesti näeme,» ütles Sepp.

Nii nagu töökollektiivides üldisemalt, levib ka õpetajate seas viirus ühiselt veedetud ajal, näiteks koolide puhketubades.

Märksõnad

Tagasi üles