Koroonapuhang Hiiumaal: nakatunuid on koolis, perearstikeskuses ja haiglas (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Covid-19 koroonaviiruse testimise suunaviit.
Covid-19 koroonaviiruse testimise suunaviit. Foto: Tomi Saluveer

Alates 28. oktoobrist on Hiiumaal tuvastatud vähemalt 26 koroonapositiivset testi. Valla kriisikomisjonile teadaolevalt on ainuüksi täna Hiiumaale lisandunud üheksa koroonapositiivset, viis neist kajastus hommikuses terviseameti statistikas, teatas vallavalitsus.

Hiiumaa haiglas on viirus tuvastatud kolmel ja perearstikeskuses kahel töötajal. Lisaks on viirus leitud Kärdla koolis ja Käina Coop kaupluses. Esialgse info põhjal on terviseametist oodata Hiiumaa haigla ja Käina Coopi töötajate laustestimist.   

Haiguse levik saarel on kiire ning tekkinud on ohuolukord, kus kiire haiguse leviku tõkestamine kõikide inimeste ühise pingutusena on hädavajalik, märgitakse pressiteates. 

Hiiumaa vallavalitsus kutsub igaüht reegleid järgima ja pingutama. Eestis on püsiv riigisisene levik ning kasvanud on nende juhtude osakaal, kus nakkuse allikas pole teada. Seega palutakse kõigil kanda maske, laadida alla HOIA äpp ning Hiiumaa kogukonna mobiilirakendus, samuti hoida distantsi, vältida rahvarohkeid üritusi ja eakate sugulaste külastamist ning jääda haiguse korral koju.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles