Peapiiskop Viilma käis täna koroonaproovi andmas (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Usupuhastuspüha missal ordineeris peapiiskop Urmas Viilma Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus EELK preestriks Katri Aaslav-Tepandi, Annely Neame ja Ariel Süvari.
Usupuhastuspüha missal ordineeris peapiiskop Urmas Viilma Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus EELK preestriks Katri Aaslav-Tepandi, Annely Neame ja Ariel Süvari. Foto: Mihkel Maripuu

Peapiiskop Urmas Viilma sai laupäeval teada, et puutus möödunud nädalal kokku koroonaviirusesse nakatunuga ning käis täna seetõttu koroonaproovi andmas.

«Ma käisin täna hommikul testi andmas,» ütles peapiiskop Postimehele. Ta ei osanud öelda, kas tal on rohkem sümptomeid, kui on olnud varasematel sügistel. «Tavaliselt sellisel niiskel aastaajal ikka kipub nina natukene tilkuma ja kurk pisut kraapima, kuid see väga ei erine sellest, mis mul tavaliselt on,» selgitas Viilma. 

Ta tundis, et igaks juhuks on test vaja teha. «Eelmisel nädalal puutusin kokku inimesega, kellel hiljem diagnoositi koroonaviirus,» lisas Viilma. 

Peapiiskopil on juba paar kuud telefonis ka HOIA rakendus. «Kuid see pole mulle veel midagi näidanud. Aga soovitan kõigil see rakendus alla laadida,» rõhutas Viilma. 

Kirikutele on valitsuse piirangud olulised

«Me vaatame murelikult saabuvatele jõuludele,» tõdes peapiiskop. Ta selgitas, et juba praegu on teatud reeglid kogudustes paigas, nende seas on hajuvus ja soovitus maski kanda. 

«Võimalik, et peame teatud juhiseid välja andma just jõuludeks, aga ka advendiaeg on üritusi täis,» lausus Viilma. 

Peapiiskopi sõnul sõltub kõik sellest, mida valitsus otsustab. «Kui kirikule ei tule midagi konkreetset, siis lähtume üleüldistest reeglitest. Kui me aga peaksime minema jõuludele vastu piisava vabadusega, siis tõenäoliselt tuleb jumalateenistusi rohkem, et saaks hajutada inimesi, ning võib-olla tuleb teenistustele ette registreerida, et tagada hajuvus,» rääkis Viilma. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles