Terviseamet jättis koolijuhid nädalavahetusel hätta (10)

BNS
Copy
koolitund, klass
koolitund, klass Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Haridusministeerium nõuab koolijuhtidelt kooli kaugõppele mineku eelnevat kooskõlastamist terviseametiga, kuid Harjumaa koolijuhid, kelle koolis avastati koroonaviirusega nakatunu, ei saanud pühapäeval ametiga ühendust, edastas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Harjumaa kahele koolijuhile tõi pühapäevahommikune telefonikõne kolleegilt teate koroonaviirusega nakatumisest, vahendas «Aktuaalne kaamera».

«Kõigepealt võtsin mina ühendust koolipidajaga, püüdsin kätte saada terviseametit. Kui see ei õnnestunud, siis järgmisena võtsin ühendust meie Kiili perearstikeskuse perearst Meelika Lutteriga,» selgitas Kiili gümnaasiumi direktor Ruth Pekkenen.

Ka Järveküla kooli direktor Mare Räis helistas kohe pärast teate saamist terviseameti Põhja regionaalosakonna telefonile. Kodulehel kontaktiks jäetud lauatelefonile ei vastanud keegi. Lisaks helistas ta koroonaviiruse infotelefonile.

Terviseametisse helistades tegutsevad koolijuhid vastavalt neile 5. novembril saadetud haridusministeeriumi korraldusele. Selles on öeldud, et kui distantsõppele mineku otsus tehakse selleks, et tõkestada tuvastatud koroonaviiruse levikut, tuleb otsus eelnevalt kooskõlastada terviseametiga. Lisaks tahtsid koolidirektorid praktilist nõu.

«See, mida me tahtsime küsida terviseametilt, on ennekõike see, mis puudutab lähikontaktsust ehk kes on siis ikkagi need, kes määratakse, et nad on lähikontaktsed. Lisaks nendele õpetajatele, kes on puutunud kokku konkreetselt haigestunuga, huvitab meid see pool, mis saab õpilastest,» rääkis Pekkenen.

Mõlemad koolid tegutsesid edasi omapäi, sest esmaspäevani poleks saanud oodata.

Terviseameti peadirektor Üllar Lanno palus koolijuhtide ees andeks. Tema sõnul on tegemist töökorralduse probleemiga, mis nüüd lahendatakse.

«Meie kõige suuremad vabandused nendele koolidele, kes meid nädalavahetusel kätte ei saanud. /.../ Ühelt poolt on see tingitud sellest, et meil endal nädalavahetusel valveinimest majas tööl ei ole, kes tavapäraselt neid kõnesid vastu võtab. Teisalt me muutsime reedel oma tegevust selliselt, et vastavalt kokkuleppele häirekeskusega suunasime kõik meile tulevad koroonakõned häirekeskuse telefonile 1247. Me arvasime, et sellega on probleem iseenesest lahenenud, aga nagu näha, oli tegelikkuses olukord teine,» selgitas Lanno.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles