Terviseamet vajab juurde koroonadetektiive

Postimees
Copy
Terviseameti kriisistaabi juht Ragnar Vaiknemets
Terviseameti kriisistaabi juht Ragnar Vaiknemets Foto: Tairo Lutter

Terviseameti jälgimisel olevast enam kui 20 000 inimesest ligi 13 500 asub Põhja-Eestis, mistõttu peab lähikontaktsete teavitamiseks terviseameti põhja regionaalosakond kasutama SMS-teavitust ja kõneroboti kõnet.

«Nakkushaiguse ohjamisel on oluline võimalikult kiiresti läbi viia epidemioloogiline uuring, selgitada välja lähikontaktsed ning anda praktilisi nõuandeid isolatsioonis püsimiseks,» loetles terviseameti hädaolukorra staabi juht Ragnar Vaiknemets koroonadetektiivide tegevusi. Tema sõnul ei suuda tehnoloogilised lahendused veel niipea inimkontaktiga võrreldavat kvaliteeti pakkuda. 

Seepärast otsib terviseamet lisaressurssi, avalikkusele koroonadetektiividena tuntud inspektoreid, kellel on vajalik nii hea suhtlemisoskus kui ka teadmised nakkushaigustest ja nende ennetamisest. Vaiknemetsa sõnul käivad läbirääkimised veel mitme võimaliku koostööpartneriga, sest saabuva talve jooksul tuleb valmis olla nakatumisnäitajate jätkuvaks tõusuks.

Terviseamet kutsub inimesi üles nii haigena kodus püsima, avalikes siseruumides ja ühistranspordis maski kandma kui distantsi hoidma. «Meie töökoormus sõltub otseselt viiruse levikust, see omakorda sõltub aga inimeste käitumisest. Seega oleme vastutustundlikud ja hoiame Eesti elu avatuna,» pani Vaiknemets kõigile südamele.

Terviseametis töötab praegu ligi 40 inimest, kelle ülesanne on suhelda koroonaviirusesse nakatunute ja nende lähikontaktsetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles