Kohtla-Järve gümnaasium soovib erandit distantsõppe kohaldamisel

BNS
Copy
Kohtla-Järve gümnaasium alustas tegevust 2019. aasta septembris.
Kohtla-Järve gümnaasium alustas tegevust 2019. aasta septembris. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve gümnaasiumi direktor Hendrik Agur palub peaministrilt enda kooli jaoks luba mitte minna alates teisipäevast üle täielikule distantsõppele.

Aguri hinnangul pole kontaktõppe täielik lõpetamine kõikides Ida-Virumaa gümnaasiumides proportsionaalne ega õigustatud, vaid teeb kahju ning on pigem ohtlik. Direktor leiab, et enne niivõrd mastaapsete piirangute kehtestamist tasuks arvestada haridusasutuste erisusi ja võimalusi, aga ka nutikust ja paindlikkust. Nii saatiski Agur laupäeval peaminister Jüri Ratasele taotluse erisuse tegemiseks distantsõppele jäämise osas ning palus valitsusel võimaldada gümnaasiumil kontaktõpet jätkata.

Samuti on kool valmis kasutama paindõpet, kus õppijad saavad osaleda õppetöös samaaegselt nii õpperuumis kui ka videoülekande teel distantsilt või põimõpet, kus osa õppetööst saab toimuda nii lähiõppena kui ka samaaegselt paindõppena.

«Loodame, et valitsus võtab meie palve kaalumisele ja teeb positiivse otsuse. Heal haridusel Ida-Virumaal on elu hind ja me soovime, et gümnasistid saaksid normaalselt koolis õppida. Kutsume valitsust üles mastaapsete keeldude kehtestamisel hariduse piiramisel olema  konservatiivsem. Arvestama koolide erisuste, võimaluste ja võimekusega ning võimalike piirangute tagajärgedega,» seisab palvel, mille Kohtla-Järve gümnaasium Ratasele saatis.

Valitsus kavandab gümnaasiumiklasside distantsõppele saatmist alates 24. novembrist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles