Terviseamet: karistamine pole esimene valik

BNS
Copy
24. novembrist hakkas avalikes siseruumides ja ühistranspordis kehtima maski kandmise kohustus. Pildil maskidega inimesed pealinna tänavatel ja ühistranspordis. Tallinn, 24.11.2020.
24. novembrist hakkas avalikes siseruumides ja ühistranspordis kehtima maski kandmise kohustus. Pildil maskidega inimesed pealinna tänavatel ja ühistranspordis. Tallinn, 24.11.2020. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Terviseameti kinnitusel pole maski puudumisel karistamine nende esimene valik.

Terviseameti kommunikatsioonijuht Simmo Saar selgitas BNSile, et tuleb arvestada sellega, et kuigi terviseamet tõepoolest teeb maskide kandmise üle järelevalvet, siis pole amet sellistele menetlustele keskendunud organisatsioon ega oma vastavat inimressurssi. 

«Terviseamet ja politsei- ja piirivalveamet teevad maskikandmise kontrollimises koostööd, eelkõige soovime nii meie kui politsei- ja piirivalveamet inimesi nõustada ja kaitsta – seega pole karistamine kaugeltki meie esimene valik,» lausus Saar. Tema sõnul amet mõistab, et maskikandmise kohustus on värske ning sellega harjumine võtab mõnevõrra aega. 

«Tuleb arvestada ka sellega, et inimesel võib maskita liikumiseks olla tervislik põhjus – kui näiteks hingamisteede katmine tekitab kroonilisest kopsuhaigusest tingituna halva enesetunde, ei pea inimene maski kandma. Sellisel juhul soovitame hoida distantsi ja vältida rahvarohkeid kohti,» lisas Saar. 

Valitsus kiitis esmaspäevasel e-istungil heaks eelmisel reedel kokkulepitud täiendavad koroonaviiruse SARS-Cov-2 leviku vastased piirangud, et kaitsta inimeste tervist ja elu ning vältida meditsiinisüsteemi ülekoormamist. Muu hulgas on alates teisipäevast avalikes siseruumides maski kandmine kohustuslik.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles