Viirus tungis Koluvere hooldekodusse

BNS
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Laupäeval lisandus Läänemaale neli koroonaviirusega nakatunut, kellest üks töötab Koluveres Lossipargi hooldekodus, samuti tuvastati viirus esmaspäeval teisel hooldekodus töötaval inimesel, kelle registrijärgne elukoht ei ole Läänemaal, kirjutab Lääne Elu.

«Neil võivad olla erinevad nakkusallikad, kuid võivad olla ka samad,» ütles terviseameti Lääne regiooni juht Kadri Juhkam. Sama kinnitas hooldekodu juht Kristo Priimägi. «Kas üks neist nakatas teist või nakatusid eraldi, ei oska veel öelda,» ütles Priimägi.

Priimäe sõnul olid mõlemad nakatunud viimati tööl eelmise nädala kolmapäeval ning ühelgi teisel elanikul ega töötajal haigussümptomeid ei ole. Priimägi lisas, et hooldekodus on kevadest saadik kasutatud isikukaitsevahendeid ja hoonet desinfitseeritud. «Plaanid on olemas igaks stsenaariumiks, aga nendest räägime, kui tulemused on teada,» ütles Priimägi.

Hooldekodu juht ütles, et tõenäoliselt võetakse hooldekodu inimestelt proovid teisipäeval ning proovid tuleb võtta rohkem kui 150 inimeselt.

Juhkami sõnul võib eakatekodus olla kolle. Praegu Läänemaal ühtegi kollet ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles