Rootsi soovitab nüüdsest ennetusmeetmena maske kanda (1)

Copy
Maski sümbol tänavasillutisel.
Maski sümbol tänavasillutisel. Foto: SCANPIX

Rootsi soovitas reedel kaitsemaskide kandmist ühistranspordis tipptunni ajal, mis on kannapöördeks pärast seda, kui maskide kandmist peeti vajalikuks koroonaviiruse vastases võitluses vaid tervishoius, kirjutas AFP.

Peaminister Stefan Löfven ütles pressikonverentsil, et tervishoiuamet soovitab nüüd maskide kandmist ja «nende kasutamist ühistranspordis teatud aegadel». 

Tervishoiuameti direktor Johan Carlson rõhutas, et kaitsemaske ei tohiks pidada suhtlusvahemaa hoidmise alternatiiviks ning et soovitus kehtib olukordade puhul, kus ohutut vahemaad hoida pole võimalik. 

«Me ei usu, et sel on määrav mõju, kuid selles konkreetses olukorras võib sel olla positiivne mõju,» ütles Carlson, lisades, et nende kandmine tänaval märkimisväärset mõju koroonanakkustele tõenäoliselt ei avalda. 

Löfven lisas, et alates 24. detsembrist tohib söögikohtades ühe laua taga istuda kuni neli inimest, samuti ei tohi lokaalid alkoholi müüa pärast kella kaheksat õhtul. 

Rootsi heitleb koroonaviiruse teise lainega ja üritas juba sügisel karmistada ennetavaid meetmeid. 

Löfveni sõnul on Rootsi strateegia suunatud pika perioodiga toimetulemiseks. 

«Tõsised sulgemismeetmed ei tooks kaasa mõju pikas plaanis, kuna inimesed ei aktsepteeriks neid,» ütles Löfven. 

COVID-19 nakkusjuhtumite kasvu tõttu on Rootsi võimud ärgitanud, et suhtlus piirduks inimeste enda leibkonna või väikese sõprade ringiga. 

Mõned meetmed on aga siduvad ja 24. novembril jõustus keeld avalikele kogunemistele enam kui kaheksa inimesega. Varem oli inimeste arvu ülempiiriks 50. 

Rootsis on COVID-19 surmajuhtumite arv reedese seisuga ametlikult 7993. Enam kui 500 inimest suri viiruse tagajärjel eelmisel nädalal ja peaaegu 2000 alates novembri algusest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles