USA nakkushaiguste juhtiv ekspert Fauci lasi end vaktsineerida

Copy
Anthony Fauci lasi end koroonaviiruse vastu vaktsineerida.
Anthony Fauci lasi end koroonaviiruse vastu vaktsineerida. Foto: AFP/SCANPIX

USA juhtiv nakkushaiguste spetsialist Anthony Fauci lasi end esmaspäeval koos teiste kõrgete ametnike ja kuue tervishoiutöötajaga koroonaviiruse vastu vaktsineerida.

Riiklikus Terviseinstituudis (NIH) läbi viidud vaktsineerimisest tehti otseülekanne. 

Fauci sõnul lasi ta endale kaitsesüsti teha, et olla eeskujuks ülejäänud riigile ning näidata, kuivõrd ta usub selle vaktsiini ohutusse ja tõhususse. 

«Ma tahan julgustada kõiki, kel on võimalus ennast vaktsineerida, et meil oleks üle selle riigi kaitseloor, mis peataks selle pandeemia,» lisas ta. 

Fauci on üks esimesi ameeriklasi, kes sai Moderna ja USA Nakkushaiguste Instituudi (NIAID) vaktsiini. 

NIH-i direktor Francis Collins ja tervishoiuminister Alex Azar said esmaspäevasel avalikul vaktsineerimisel samuti oma süstid. 

«Tahan, et USA rahvas teaks, et mul on absoluutne ja täielik kindlus FDA (USA toidu- ja ravimiamet) protsesside usaldusväärsuse ja suveräänsuse suhtes nende vaktsiinide heakskiitmisel,» ütles Azar. 

Enne neid said oma vaktsiinisüstid kuus tervishoiutöötajat. 

Uue küsitluse järgi on ameeriklaste valmidus ennast koroonaviiruse vastu vaktsineerida hüppeliselt kasvanud pärast kahe vaktsiini heaks kiitmist. 

USA TODAY ja Suffolki Ülikooli küsitluses ütles 46 protsenti vastanutest, et on valmis laskma end vaktsineerida nii kiiresti kui võimalik. Oktoobri lõpus olid kaitsesüstidega nõus 26 protsenti uuringus osalenutest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles