Kumu juht: muuseumid on ilmselt kõige turvalisemad paigad (9)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Eesti Kunstimuuseumi direktor Sirje Helme tunnistab, et suuremad miinuskuud on veel ees, sest suvekuudel sõltuvad nende tulunumbrid 70 protsendi ulatuses turistidest.
Eesti Kunstimuuseumi direktor Sirje Helme tunnistab, et suuremad miinuskuud on veel ees, sest suvekuudel sõltuvad nende tulunumbrid 70 protsendi ulatuses turistidest. Foto: Mihkel Maripuu

Täna otsustas valitsus karmistada Harjumaal koroonapiiranguid, mis tähendab muuseumitele uste sulgemist kuni 17. jaanuarini. Eesti Kunstimuuseumi juht (Kumu) Sirje Helme sõnul tuli valitsuse otsus ootamatult, kuna muuseumid on avarad ning massiliselt seal ei käida. 

Sirje Helme kommenteeris Postimehele, et kui koroonaviiruse leviku numbrid näitavad hirmutavat tõusu, eriti harjumaal, siis ta ei saa kahjuks sellele vastu vaielda. «Meile tuli see otsus järsku. Me lootsime, et muuseume ei panda kinni, kuna võrreldes mõne muu asutusega, kus inimesed käivad, on muuseumid ilmselt kõige turvalisemad paigad,» põhjendas Helme. Ta lisas, et muuseumid on avarad, õhurikkad ja hästi hoitud. «Aga noh, see otsus on tehtud,» nentis Kumu juht. 

Ta selgitas, et poole aasta jooksul pole neil ka väga ekstra-näitust olnud, kus väga suurte massidega oleks käidud. «Kuid ma toonitan, et ilmselt valitsusel ei tulnud see otsus kindlasti ülepeakaela,» lausus Helme. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles