Läti ekspert: juba kevadel on olukord palju parem

TVNET/Postimees
Copy
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Olukord koroonarindel paraneb märgatavalt eeloleval kevadel või aasta keskpaigas, usub Läti juhtiv nakkushaiguste arst Uga Dumpis.

Dumpis rääkis Läti rahvustelevisiooni saates «Panorama», et immuniteet saavutatakse vaid siis, kui vaktsineeritud saab suurem osa elanikkonnast.

Infektoloog märkis, et vaktsiini vajab 60-75 protsenti elanikkonnast, sõltuvalt viiruse tugevusest. Kui hiljuti Suurbritannias avastatud viirustüvi on tõepoolest märksa nakkavam, siis tuleks tema hinnangul vaktsineerida koguni 85 protsenti elanikest.

«Soovin, et me kasutaksime hapnikuballooni võimalikult vähe, sest see on Covid-19 haigete peamine ravi. Ning et seda mitte teha, tuleb meil järgida (hügieeni)reegleid ning lasta end vaktsineerida,» ütles Dumpis.

«Olen kindel, et selle aasta kevadel või umbes aasta keskpaigas olukord juba palju parem! Sest on olemas vaktsiin. See on ainus lahendus,» rõhutas ta.

Olgu lisatud, et Lätis lisandus viimase ööpäevaga 314 uut koroonanakkuse juhtu ja suri 24 inimest, teatas täna haiguste ennetamise ja kontrolli keskus.

Surnud patsientide vanus jäi 45 ja 95 eluaasta vahele.

Ööpäevaga tehti 2498 koroonatesti, millest 12,6 protsenti andis positiivse tulemuse.

Lätis on koroonadiagnoosi saanud ühtekokku 41 929 inimest, surnud on neist 668.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles