FOTO ⟩ Nördinud lugeja: miks lubatakse sellistel asjadel juhtuda? (33)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Ilma maskideta ja distantsinõuet eirav noortekamp Ülemiste keskuses.
Ilma maskideta ja distantsinõuet eirav noortekamp Ülemiste keskuses. Foto: Lugeja foto

Postimehe lugejat ajendas ajalehe poole pöörduma laupäeval Tallinnas Ülemiste keskuses avanenud vaatepilt, mis koroonaviiruse tõkestamiseks kehtestatud reeglitega kuidagi kokku ei käi.

Lugeja poolt ostukeskuses üles võetud fotol nosib viieliikmeline noorteseltskond pingil sealt samast kaasa ostetud toitu. Noored on ninapidi koos ning kahemeetrise distantsi nõue justkui neid ei puudutaks. Tagatipuks ei kanna ükski neist maski ning ka käsi pole ilmselt desinfitseeritud.

«Kõik keskuses asuvad toitlustusettevõtted müüvad sööki vaid kaasa - see tähendab seda, et süüakse kambakesi pinkidel, ilma maskideta ja paljaste kätega. Miks lubatakse sellistel asjadel juhtuda?» on lugeja nördinud.

Ta lisab, et paar minutit enne ülesvõtte tegemist istus kõrvalpingil ilma maskita turvatöötaja, kes telefoni teel ilmselt omi asju ajas.

Teatavasti on vabariigi valitsus Covid-19 leviku tõttu kehtestanud avalikes siseruumides maski kandmise või nina ja suu katmise kohustuse. Samuti tuleb avalikes siseruumides järgida nn 2+2 reeglit, mis tähendab, et koos saavad liikuda kuni kaks inimest, kes peavad teistest inimestest hoidma kahemeetrist vahemaad. 

Ülemiste keskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Tiia Nõmm ütles Postimehele, et edastab asjasse puutuva info keskuse turvatiimile ning tegeleb algaval nädalal probleemiga ise edasi.

Terviseamet juhtis seoses eeltoodud juhtumiga omalt poolt tähelepanu sellele, et praegu on koroonaviirusega haigestumuse intensiivsus Eestis väga kõrge. «Selleks, et meie meditsiinisüsteem vastu peaks ja me ei seaks ohtu teiste inimeste elu ja tervist, peame kinni pidama kõigist abinõudest, mis meie tervise kaitseks on kasutusele võetud. Kõige paremini töötab kontaktide vähendamine, distantsi hoidmine ja avalikes kohtades maski kandmine,» rõhutab terviseamet.

«Unustada ei tasu ka korralikku hügieeni. Soovitame viia oma kontaktid teiste inimestega miinimumini ja ole võimalikult palju kodus, et vähendada riski ise nakatuda ja kanda nakkust pereringis kellelegi edasi," soovitab terviseamet.

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles