Video ja Blogi ⟩ Härma: olukord on stabiilselt halb. Ühendkuningriigist tuli sisse kolm muteerunud viirusjuhtumit (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Terviseameti pressikonverents, Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma ja Haigekassa esmatasandi teenuste osakonna juhataja Külli Friedemann, 13.01.2021
Terviseameti pressikonverents, Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma ja Haigekassa esmatasandi teenuste osakonna juhataja Külli Friedemann, 13.01.2021 Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Maris Jesse, terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma, haigekassa esmatasandi teenuste osakonna juhataja Külli Friedemann ja Eesti Perearstide Seltsi juhatuse esinaine Le Vallikivi andsid pressikonverentsi, kus rääkisid Covid-19 leviku olukorrast Eestis. 

Üldise tõdemusena leiti, et kuigi nakatumine Eestis on endiselt kõrge, siis on olukord stabiliseerunud, ja seda tänu viimastele piirangutele. Koolivaheaja lõpuga on kasvanud nakatumine koolides, kus viirus levib õpetajatelt lastele.

Piirkondlikult on olukord halvemaks läinud Pärnumaal, Jõgevamaal ja Valgamaal. Sissetoodud juhtumite seas on ka kolm muteerunud viirusjuhtumit, mis on tulnud Ühendkuningriigist.

Eestis on tänahommikuse seisuga vaktsineeritud 20 478 inimest, kellest 841 on saanud juba ka teise doosi. Kuni ülejärgmise nädalani on prioriteediks hooldekodude elanike ja töötajate esimese doosiga vaktsineerimine.

Sotsiaalministeerium uuendas koostöös Covid-19 vaktsineerimise juhtrühma ja riikliku immunoprofülaktika ekspertkomisjoniga Eesti Covid-19 vaktsineerimise plaani. Uuendatud plaanis on täpsemalt määratletud Covid-19 riskirühmad, kellele tuleb vaktsineerimist võimaldada esmajärjekorras. Riskirühmade vaktsineerimisega perearstikeskustes on kavas alustada veebruaris.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles