Terviseamet algatas Ida-Viru keskhaigla suhtes menetluse (3)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Terviseamet.
Terviseamet. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Seoses Venemaa peakonsulile Narvas Juri Gribkovile Ida-Viru Keskhaiglas tehtud vaktsiinisüstidega algatas terviseamet SA Ida-Viru Keskhaigla suhtes 29. jaanuaril riikliku järelevalvemenetluse ning viis asjaolude väljaselgitamiseks läbi esmased menetlustoimingud.

Eesti Päevalehes ilmunud artikli kohaselt manustati 27. jaanuaril Venemaa peakonsulile Narvas Juri Gribkovile Ida-Viru Keskhaiglas juba teine Covidi vaktsiini doos. Seetõttu tekkis ametil ohukahtlus, et haiglas võib aset leida kehtivate immuniseerimise põhimõtete ja nõuete mittetäitmine.

«Kuna käimas järelevalvemenetluse raames ei ole võimalik täiendavaid kommentaare anda, siis teavitame järelevalve tulemustest edaspidi,» ütles terviseameti peadirektor Üllar Lanno.

29. jaanuaril ütles Ida-Viru keskhaigla juhatuse esimees Tarmo Bakler Postimehele, et tavapärasest korrast erinevalt ei tohiks olla võimalik haiglas vaktsiinisüsti saada ja haigla selgitab sisejuurdlusega välja, kuidas sai selline asi võimalikuks.

Konsulile koroonavaktsiini süstinud doktor Veronika Iljina ütles Postimehele, et ei saa kommentaare jagada, kuna käib sisejuurdlus. Ta märkis, et on haigla juhtidele juba seletuskirja kirjutanud. Iljina sõnul selguvad uurimise tulemused kahe-kolme päeva jooksul.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles