GRAAFIKUD Olukord koroonaviirusega on Eestis väga habras (6)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Koronaviirus.
Koronaviirus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti olukord koroonaviirusega on väga habras, tõdeb teadusnõukoja juht Irja Lutsar. «Nakatumist on kõigis vanusegruppides, aga ennekõike tööealises elanikkonnas. Nakatumine on tõusnud ka 10–19-aastaste seas,» nendib ta. «Noorte nakatumine toobki kaasa nakatumise leviku, kuna noored liiguvad palju ringi.» 

Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma sõnul nakatuvad lastest pooled kodus ning veerand koolis. Noorte nakatumine on terviseameti sõnul tõusuteel. «10–19-aastaste seas oli nädalaga nakatumise hüpe 40 protsenti. Endiselt jääb kolmandik haigusjuhtumeid teadmata ja kolmandik on pereringis,» nentis Härma. Ka koolidega seotud kollete arv kahekordistus: eelmise nädala 15 pealt 27-le. 

Tallinna koroonaennetuse koordinaatori Ester Öpiku sõnul on ka Tallinnas eriti suure tähelepanu all just haridusasutused, sest õppetöö jätkuvus on oluline. Samas on tal hea meel selle üle, et enamasti on koolides ja lasteaedades nakkusohutu toimetamine au sees. «Paljud koolid Covid-19 olukorras ka ise väga hästi kohanenud ning suutnud hoida viiruse leviku kontrolli all.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles