Kaheksast Euroopa riigist tulijad ei pea Eestis karantiini jääma (2)

BNS
Copy
Tallinna Lennujaam.

 
Tallinna Lennujaam.  Foto: Konstantin Sednev

​Kaheksast Euroopa riigist Eestisse tulijatele ei kehti alates esmaspäevast 10-päevast liikumisvabaduse piirangut.

Liikumisvabaduse piirang ei rakendu neile, kes saabuvad riikidest, mille nakatumisnäitaja on alla 150 inimese 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul. Sellised riigid on Horvaatia, Island, Kreeka, Liechtenstein, Norra, Saksamaa, Soome ja Taani.

Eestisse saabumisel rakendub 10-päevane liikumisvabaduse piirang neile, kes tulevad Euroopa Liidu, Euroopa majanduspiirkonna ja Schengeni ala riigist, mille nakatumisnäitaja on üle 150 inimese 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul.

Sellised riigid on Andorra, Austria, Belgia, Bulgaaria, Hispaania, Holland, Iirimaa, Itaalia, Küpros, Leedu, Luksemburg, Läti, Malta, Monaco, Poola, Portugal, Prantsusmaa, Rootsi, Rumeenia, San Marino, Slovakkia, Sloveenia, Šveits, Tšehhi ja Ungari. Vatikani näitaja on küll null, kuid sealt Itaalia kaudu Eestisse reisides kehtib samuti 10-päevane liikumisvabaduse piirang.

Ühendkuningriigist Eestisse saabujatele kehtib täiendav kohustus teha kuni 72 tundi enne Eestisse saabumist COVID-19 test, mille tulemus on negatiivne. Testi tegemise kohustus ei laiene alla 12-aastastele lastele.

Samuti rakendub Ühendkuningriigist saabujatele 10-päevane eneseisolatsiooni kohustus. Reegel kehtib ka siis, kui Ühendkuningriik on olnud Eestisse saabumisel transiitriigiks. Eneseisolatsiooni perioodi on võimalik lühendada, kui lisaks esimese testi negatiivsele tulemusele on ka seitsmendal päeval pärast saabumist tehtud kordustesti tulemus negatiivne.

Eestisse on võimalik reisida Austraaliast, Lõuna-Koreast, Rwandast, Singapurist, Taist ja Uus-Meremaalt ning neist riikidest tulles ei ole 10-päevane eneseisolatsiooni kohustus vajalik.

Koroonaviiruse leviku tõttu soovitab välisministeerium vältimatu vajaduseta hoiduda rahvusvahelisest reisimisest.

Lisateavet koroonaviiruse ja liikumispiirangute kohta saab riigi infotelefonil 1247 ja välismaalt helistades numbrilt +372 600 1247.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles