Meili teel kutsututest tuli vaktsineerima alla poole (22)

Alexandra Saarniit
Copy
Päästjate vaktsineerimine arstikeskus Qvalitases.
Päästjate vaktsineerimine arstikeskus Qvalitases. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sel nädalavahetusel vaktsineerisid Qvalitase arstikeskused oodatust vähem inimesi, kuna rohkem kui pooled vaktsineerimise ajad jäid eesti.ee teavitussüsteemi lünkade tõttu edastamata, vahendab ERRi uudisteportaal.

Kuigi Tallinna ja Tartu Qvalitase arstikeskustel oli sel nädalavahetusel võimalus vaktsineerida 2300 60-69 aastast riskirühma kuuluvat inimest, kasutas kahe linna peale võimalust ära vaid ligi 600 inimest. Meditsiinipersonali valmisolek oli aga tunduvalt suurem kui oli registreerunuid, nentis Qvalitase teenindusjuht Anneli Mäeots.

Viimastel päevadel on ligi 5000 inimest oma eesti.ee riikliku postkasti isiklikule meiliaadressile ümber suunanud, kuid alates 1. märtsist on saadetud üle 13 000 vaktsineerimise meeldetuletuse, millest ligi 60 protsenti inimese isiklikule meiliaadressile ei jõudnudki. 

«Kui me vaatame sihtrühma, Eestis on vanusegrupis 60 pluss umbes 380 000 inimest statistikaameti andmete järgi, nendest 74 000 on oma e-maili ära suunanud ehk 22 protsenti,» sõnas riigi infosüsteemi ameti peadirektori asetäitja Margus Arm, lisades, et kohalejõudnud 42 protsenti on üle ootuste hea tulemus. 

Haigekassa esmatasandi teenuste osakonna juhataja Külli Friedemanni sõnul püütakse leida lisaks telefoninumbrile ja meiliaadressile ka teisi lahendusi: «Arutame läbi, millised on teised meetodid inimeste teavitamiseks».

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles