GALERII ⟩ Eesti haiglad alustasid eakate massvaktsineerimist, Ida-Virumaal on üle 400 vaba aja (3)

Copy

Täna ja homme vaktsineeritavad Eesti haiglad ja perearstikeskused Covid-19 vastu 65-aastaseid ja vanemaid inimesi, kes avaldasid selleks soovi digiregistaratuuris.

Nädalavahetuseks oli digiregistratuuri kaudu saadaval kokku üle 6000 vaktsineerimisaja. 

Täna kella 13 seisuga oli huvilistele saadaval veel 608 vaba aega: Jõhvi Corrigo tervisekeskuses 20, Ida-Viru keskhaiglas 406, Kuressaare haiglas 114, Narva haiglas 66, PERHis 1 ning Viljandi haiglas 1, teatab Tehik.

Ülejäänud kolmeteistkümnes haiglas ja meditsiiniasutuses on kõik ajad broneeritud.

Haigekassa juhatuse esimees Rain Laane ütles eile, et 65-aastased ja vanemad inimesed on digiregistratuuri kasutusel olnud väga edukad. Laane sõnul oli erakordselt suur huvi just Tallinnas ja Tartus, kus ajad täitusid eriti kiiresti. 

Euroopa Ravimiameti hinnangul on massvaktsineerimisel kasutatav AstraZeneca vaktsiin ohutu. Siiski soovitab ravimiamet arstidel kaaluda AstraZeneca vaktsiiniga vaktsineerimise edasi lükkamist tromboosi riskifaktoritega inimestel, seniks kuni ohusignaali hindamine on lõppenud. Veenitromboosi riski võib suurendada varasem veenitromboos, pikaajaline liikumatus (nt voodirežiim üle 3 ööpäeva), suur kirurgiline lõikus või trauma viimase 4 nädala jooksul, aktiivses faasis pahaloomuline kasvaja, veenitromboos veresugulastel, östrogeenravi,» ütles ravimiameti ohutusjärelevalvebüroo juhataja Maia Uusküla.

Inimesed, kes ravimiameti soovitustest lähtuvalt tahaksid oma terviseseisundi üle arstiga nõu pidada, palume helistada üleriigilisele perearsti nõuandeliinile telefonil 1220. 

Kuidas broneerida digitaalselt aeg Covid-19 vaktsineerimiseks?

-        Logi sisse üleriigilisse digiregistratuuri (www.digilugu.ee või www.digiregistratuur.ee).

-        Autendi end kas Smart ID, Mobiil-ID või ID-kaardiga.

-        Kui oled vanem kui 65-aastane, siis ilmub sisse logimisel avalehele teavitus, et oled oodatud vaktsineerimisele.

-        Liigu automaatselt edasi vabade aegade otsinguvaatesse, kui tervishoiuteenuse osutaja on oma ajad avalikuks teinud.

-        Pärast endale sobiva vaba aja leidmist, saad selle läbi üleriigilise digiregistratuuri broneerida.

-        Mine kindlasti vaktsineerimisele õigeks ajaks kohale või teata vaktsineerivat asutust esimesel võimalusel, kui mingil põhjusel ei õnnestu õigeks ajaks minna.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles