Peaminister Kaja Kallas on koroonapositiivne (37)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Peaminister Kaja Kallas
Peaminister Kaja Kallas Foto: Tairo Lutter

«Täna on see päev, kui ühinen nende tuhandete eestimaalastega, kes on saanud oma koroonatestile positiivse tulemuse,» kirjutas Kallas sotsiaalmeediasse. 

Kallas tegi testi südamerahustuseks ning lähikondsete kaitseks.  «Mul oli vaid väike palavik ning positiivne tulemus pole see, mida ootasin – tõestus, kui salakaval see viirus on ja kui valvel me kõik peame olema, et viiruse levikut tõkestada,» tõi ta välja sümptomid. 

Peaminister ei tea, kust ta nakkuse sai. «Olin neljapäevani lähikontaktsena 10 päeva eneseisolatsioonis, isolatsioonist lahkudes tehtud PCR-test oli negatiivne ning enesetunne suurepärane. Ka pärast seda töötasin võimalikult palju interneti teel, et vähendada kontakte. Seegi on hea näide koroonaviiruse salakavalusest ja eriti tõhusast nakkuvusest,» lisas Kallas. 

Ta sai äsja oma tulemuse kätte ning teavitas oma positiivsest proovist ka teisi, kellega ta on kokku puutunud. «Neid on õnneks olnud vähe – pereliikmed ja väike ring töötajaid. Nagu oleme tööandjatele tungivalt soovitanud, siis ka valdav enamik Riigikantselei töötajaid on kodukontoris, kohapeal olevate väheste inimestega töökohal oleme püüdnud vältida lähikontakte ning kantakse maske. Loodan südamest, et kedagi tahtmatult ei nakatanud – igaüks, kes on positiivse testitulemuse saanud, ilmselt teab omast käest, et kõige suuremat muret valmistab just väljavaade olla kellelegi kogemata nakkuse edasi andnud,» lisas Kallas. 

Peaminister jätkab tööd kodust. «Jälgin oma tervist. Riik on juhitud. Püsige terved!»

Kommentaarid (37)
Copy
Tagasi üles