ITK avas neljanda koroonaosakonna: voodikohti rohkem juurde luua ei saa

Copy
Ida-Tallinna keskhaigla Covid-19 II osakond. Pilt on illustreeriv.
Ida-Tallinna keskhaigla Covid-19 II osakond. Pilt on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) avas tänasest neljanda Covid-osakonna 24 voodikohaga. ITK juhatuse esimehe doktor Ralf Allikvee sõnul on see maksimum, mida haigla praegu endale lubada saab.

«Suurim probleem on meie haiglas personalipuudus. Juba ammu oli näha, et õdedest on puudus – need, kes praegu õpivad koolis, asendavad vaevu ära need, kes lähevad pensionile,» rääkis Allikvee.

Kokku on haiglas nüüd 151 Covid voodikohta, neist 23 teise astme ja üheksa kolmanda astme intensiivravi kohad. Allikvee lisas, et need 151 voodikohta on haigla personali hulka arvestades nende lagi. Edaspidi on uute Covid-kohtade lisamine väga problemaatiline. 

Nelja Covid-osakonna loomise tulemusena on Ida-Tallinna Keskhaiglas täielikult peatunud plaaniline ravi siseerialadel ja 80 protsendi ulatuses kirurgilistel erialadel.

Allikvee rõhutas, et juba praegu on oluline ette mõelda sellele, kuidas haiglad saaksid kriisist väljudes tagada plaanilise ravi tagantjärele ka neile, kes jäävad praegu ravita. «Oluline on, et Covid-patsientide raviks vajalikke vahendeid ei võetaks plaanilise ravi eelarvest. Kui saame taasalustada plaanilise raviga mais, siis on ITK võimeline selleks aastaks kokkulepitud plaanilise töö ära tegema – seda küll personali tõsise pingutusega –, aga inimesed vajavad ravi,» sõnas ta.

Ajal, mil plaaniline ravi on suuresti piiratud, tekitab mitmel pool Eestis muret ka erakorralise arstiabi andmise võimalik katkemine, kuid Allikvee kinnitusel on ITKs erakorraline abi tagatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles