Veresoontekirurg selgitab, milline on trombirisk vaktsineerimisel

PM Tervis
Copy
Ateroskleroosiga patsiendid on Covid-19 riskigrupis.
Ateroskleroosiga patsiendid on Covid-19 riskigrupis. Foto: Shutterstock

«Tõenäosus saada Covidisse nakatumisel tromboos, on oluliselt suurem, kui saada see ühestki kasutusel olevast vaktsiinist,» ütleb Ida-Tallinna keskhaigla veresoontekirurg dr Veronika Palmiste sotsiaalmeedia lehel.

«Kõik minu ateroskleroosiga patsiendid on riskigrupis, kellel ilmselt nakatumisel tekib raske Covid oma kohutavate tüsistustega. Samas on nemad just need, kes ei saa kodus peidus istuda, vaid peavad käima kontrollidel,» viitab Palmiste.

Kirurg ütleb, et palub enda patsientidel vaktsineerimisega nõus olla, eelkõige nende enda tervise huvides.

«Me ei saa kaasa minna paanikaga ning jätta vaktsineerimata, sest me teame, et raske Covid ise on väga oluline tromboosi põhjustav haigus. See tähendab, et tõenäosus saada Covidisse nakatumisel ulatuslik veeni- või ka arterisüsteemi tromboos on oluliselt suurem kui ühestki kasutusel vaktsiinist. Seega — kui pakutakse vaktsiini, võtke palun vastu!»

Palmiste tõdeb, et nii nagu kõigilt arstidelt, küsitakse ka tema käest arvamust Covid vaktsiinide kohta.« Eile püstitati minu ambulatoorsete patsientide poolt uus rekord — ei möödunud konsultatsiooni, kus me ei oleks mingit pidi ikkagi vaktsineerimisest rääkinud,» nendib dr Palmiste.

Vaktsiinidega seotud tromboosihirmust Nii nagu kõigilt arstidelt, küsitakse ka minu käest arvamust COVID-vaktsiinide...

Posted by Dr. Veronika Palmiste on Reede, 12. märts 2021
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles