Trump soovitas vaktsiinivastastel ennast vaktsineerida

Copy
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: MANDEL NGAN/AFP

USA ekspresident Donald Trump kutsus teisipäeval vaktsiinivastaseid üles end vaktsineerida laskma, edastasid meediakanalid.

Trump ütles telekanalile Fox News antud intervjuus, et soovitab vaktsiini inimestele, kes seda võtta ei soovi. Trump tunnistas, et paljud vaktsiinivastased hääletasid tema poolt.

«Ma soovitaksin seda paljudele inimestele, kes seda ei soovi. Ausalt öeldes hääletasid paljud neist minu poolt,» ütles ekspresident.

Trump kirjeldas vaktsiine suurepärase, ohutu ja tõhusa kaitsevahendina.

USA juhtiv meditsiininõunik Anthony Fauci ütles pühapäeval, et loodetavasti kasutab Trump oma populaarsust vabariiklaste hulgas veenmaks oma järgijaid koroonaviiruse vaktsiinisüsti tegema.

Mitmete telekanalite hommikustes uudistesaadetes antud intervjuudes kurtis Fauci, et arvamusküsitluste kohaselt keelduvad vaktsineerimisest suurema tõenäosusega Trumpi toetajad, lisades, et poliitika tuleb eraldada «tervemõistuslikest ja lihtsatest» tervishoiumeetmetest.

Fauci ütles, et riigi vaktsineerimispüüdlusi mõjutaks oluliselt see, kui endine president oma «uskumatut mõju» vabariiklaste hulgas ära kasutaks.

«Kui ta tuleks ja ütleks: »Minge ja vaktsineerige end. See on äärmiselt oluline teile, teie pere ja kogu riigi tervisele«, tunduks vältimatu, et suur hulk tema toetajaid teda ka kuulda võtaks,» ütles Fauci saates «Fox News Sunday.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles