Erihooldekodude kogemus: vaktsineerimine on aidanud nakatumist vähendada

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Vaktsineerimine
Vaktsineerimine Foto: Tairo Lutter / Postimees

AS Hoolekandeteenused statistika näitab, et klientide koroonaviirusega nakatumine langes märkimisväärselt pärast seda, kui üle 70 protsenti oli teise doosiga vaktsineeritud.   

AS Hoolekandeteenused tervisedenduse nõuniku Kaisa Renteli sõnul analüüsisid nad ettevõtte ligi 1800 psüühilise erivajadusega kliendi vaktsineerimise ajakava ja nakatumisnäitajaid. Veebruari ja märtsi põhjal nähakse seost vaktsineerimise ja nakatumise olulise vähenemise vahel. 

«Veebruari alguses hakkas klientide nakatumiste arv koos Eesti keskmisega kasvama.  Suur osa meie klientidest sai teise vaktsiinidoosi veebruari lõpus ja sealt algas ka uute nakatumiste vähenemine,» selgitas Reintal. Kõige suurem arv nakatunud kliente (77 inimest) oli 25. veebruaril. 

«Kui mujal Eestis läksid nakatumise näitad järjest üles, siis meil hakkasid nad langema. Alates 10. märtsist ei ole meie klientide seas olnud ühtegi koroonaviirusega nakatunut,» lausus Reintal. 

Ettevõtte klientidest ligi 83 protsenti on praeguseks esimese doosiga vaktsineeritud, vaktsineerimiskuur on neist lõpetatud 74 protsendil. 

Töötajate vaktsineerimine

Vaktsineerimise kasu on näha ka töötajate puhul. «Meie tööperest on esimese doosi saanud umbes 63 protsenti, teise doosiga on kaitstud pea 55 protsenti. Kuigi töötajate seas on üksikuid nakatumisi, on trend sama – veebruari lõpust on nakatunute arv vähenenud, kuigi ei ole veel nulli jõudnud,» lausus Reintal. 

AS Hoolekandeteenustel on üle Eesti rohkem kui 70 üksust, kus elab 1800 psüühilise erivajadusega klienti, keda toetab 900 töötajat.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles