GALERII JA VIDEO Sõle spordikeskus on vaktsineerijatest pungil (3)

Loora-Elisabet Lomp
Copy

Sel nädalavahetusel pakuvad perearstid, haiglad ja eratervishoiuteenuse osutajad vaktsineerimisvõimalust üle Eesti ning kokku oodatakse süstima üle 24 000 inimese. Sõle vaktsineerimispunktis on kōik ajad tänaseks broneeritud.

Confido Meditsiinikeskuse juht Kadi Lambot on ise pool päeva eesrindel tegutsenud. «Meil siin töö käib! Tänane päev on täiesti täis,» lausus ta Postimehele. Sõle spordikeskuses vaktsineeritakse täna nimelt 1300 inimest. 

«Inimesed tulevad õigel ajal ja lähevad rõõmsalt hiljem ära, kannavad maske. Kõik on väga ilusasti ja rahulikult läinud,» lisas Lambot. Ta meenutas, et veel homseks ja ülehomseks on Sõle spordikeskuses vabu aegu vaktsineerimisele. «Siia saab kindlasti läbi digiregistratuuri, telefoni teel või Confido registratuuris ennast kirja panna,» selgitas ta. 

Vaktsineerima oodatakse kõiki 1956. aastal ja varem sündinud inimesi ning 1961. aastal ja varem sündinud riskirühma kuuluvaid inimesi. «Veel võimalusi on,» lisas Lambot. 

Eakad on talle ka selgitanud, miks nad tahtsid tulla ja lasta ennast vaktsineerida. «Kellel on tuttavad või vanemad ära surnud Covidisse, kelle tuttavad on väga raskelt haigestunud. Need on inimeste lood,» selgitas Lambot. 

Tallinna linnavalitsuse koroonanõunik Ester Öpik selgitas, et vaktsineerima on võimalik tulla siiski ainult eelregistreeritud inimestel ja registreerida saab nii elektrooniliselt kui ka telefoniregistratuuri kaudu. «Turvalisuse kaalutlustel, et saaksime tagada hajutatust ja piisavat distantsi, ei saa me elava järjekorra alusel inimesi teenindada. Praegu on veel piisavalt vabu aegu ja võimalusi haigekassa määratud vanuserühma kuuluval inimesel vaktsineerimisele aeg saada,» lisas Öpik. 

Confido vaktsineerimispunkt Sõle Spordihoones on avatud reedel, laupäeval ja pühapäeval kella 10-19. Sõle spordikeskuse juures peatuvad bussiliinid 33 (Männiku-Maleva), 40 (Viru keskus-Randla), 66 (Priisle-Randla) ja 72 (Keskuse-Kopli).

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles