Talving: meditsiinipersonal on ülekoormatud ja pandeemiast väsinud (3)

Postimees
Copy
Peep Talving.
Peep Talving. Foto: Madis Veltman

Põhja-Eesti regionaalhaiglas on juba teist nädalat üle 150 koroonapatsiendi ja haigla ülemarst-juhatuse liige nentis, et pandeemia kontrolli alla saamiseks tuleb veel ühiselt pingutada. 

«Regionaalhaiglas on juba teist nädalat üle 150 COVID-patsiendi, intensiivravi osakonnad on täis ja meditsiinipersonal on ülekoormatud ja pandeemiast väsinud. Kindlasti on väsinud ka kogu Eesti,» ütles Talving.

Talvingu sõnul tuleb võitluses koroonapandeemiaga veel pingutada: «Peame kõik veel ühiselt pingutama, et saada pandeemia kontrolli alla, meie patsiendid saaksid tervetena koju ja saaksime naasta piirangutevabasse tavaellu.» Ülemarsti sõnul on praegu kriitiline aeg, mil tuleb jätkuvalt kontaktidest hoiduda ja järgida ka kõiki teisi nakkusennetuse meetmeid.

Talving kutsub inimesi üles end vaktsineerima, samuti valvsusele ja piirangute järgimisele. 

Reedese seisuga on haiglaravil 681 patsienti

Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati ööpäevaga kokku 7, tagantjärele registreeriti 2 juhtumit.

Haiglaravil viibivaid COVID-19 patsiente on 681, nendest intensiivravil 73 patsienti, kellest omakorda juhitaval hingamisel 46.

Neljapäeval viibis haiglaravi COVID-19 patsiente 711, nendest intensiivravil 76 patsienti, kellest omakorda juhitaval hingamisel 48.

Koju saadeti 69 inimest, kellest 4 registreeriti tagantjärgi ning 4 patsienti viidi üle COVID-19 osakonda teise haiglasse. Kokku viidi 23 inimest viidi üle mitte-COVID osakonda, kellest 22 samas haiglas ja 1 viidi teise haiglasse.

Uusi surmajuhtumeid registreeriti ööpäeva jooksul lisandus 15, tagantjärele registreeriti 1 juhtum.

Kokku on edastatud andmete alusel haiglas surnud 908.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles