Arstide liit: vaatamata segadusele peab vaktsineerimist jätkama

Postimees
Copy
Eesti Arstide Liidu president Jaan Sütt
Eesti Arstide Liidu president Jaan Sütt Foto: Facebook/ Eesti Arstide Liit

Arstide liit on seisukohal, et vaatamata vaktsineerimist kahjuks saatnud segadustele tuleb sellega kindlasti jätkata.

Vaktsineerimine on kõige tõhusam vahend Covid-19 pandeemia võitmiseks ning selle korraldamisel tuleb lähtuda eelkõige inimeste tervise huvidest ja meditsiinilistest põhimõtetest. 

Liidu kinnitusel kaitsevad kõik Eestis kasutatavad koroonavaktsiinid väga hästi raske haigestumise eest ja vähendavad haiglaravi vajadust. 

«Me mõistame, et vaktsineerimist kahjuks saatnud segadused ja muutlik teave tekitab ebakindlust, kuid õpime enda ja teiste riikide kogemustest. Paremat teed peale vaktsineerimise jätkamise ei ole,» ütles arstide liidu president Jaan Sütt.

Ta lisas, et paraku on kõigil ravimitel ja vaktsiinidel kõrvaltoimeid, aga rasked tüsistused on üliharvad ja kindlasti saab riske oma arstiga arutada.

«Praegu kutsume vaktsineerima eelkõige eakamaid ja riskigruppidesse kuuluvaid inimesi ning neid, kellel on käes teise süsti aeg. Kui vaktsiine jätkub, siis väärib kaalumist mõte pakkuda AstraZeneca vaktsiini ka noorematele inimestele, kes riske teades seda soovivad,» ütles ta.

Arstkond ootab riigilt vaktsineerimise kindlat juhtimist, pikaajalist strateegiat, arusaadavaid juhiseid, selgeid sõnumeid ja vähem infomüra. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles